header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer
Persbericht
Hella van de Wijst

Een hartverwarmende voorstelling met verhalen en muziek van Hella van der Wijst en Lars Zebregs
in memoriam uitvaartenOp zondag 9 februari 2020 organiseren Hella van der Wijst, City of Wesopa en In Memoriam Uitvaarten een middagvoorstelling vol troost, liefde en livemuziek.

Tv-presentator en schrijfster Hella van der Wijst vertelt bijzondere (levens)verhalen van troost, muzikant Lars Zebregs speelt troostrijke muziek die het publiek zelf vooraf heeft opgegeven. Ook is er een optreden van een bijzondere ‘mystery guest’. De voorstelling is een pleidooi voor de herontdekking van troost als oudste en doeltreffendste vorm om verdriet te delen. Troost verbindt je weer met elkaar.

Deze voorstelling is een initiatief van Monique Houtzager van In Memoriam Uitvaarten uit Weesp. Als uitvaartbegeleider ervaart Monique dagelijks de kracht van troost na het verlies van een geliefde en hoe troostrijk muziek daarin kan zijn. Monique: “Met deze voorstelling wil ik - juist in de periode rond Valentijnsdag - troost en liefde geven. Het is een voorstelling waarvan je hoopt dat er nooit een einde aan komt.”

Locatie en datum
De matineevoorstelling is een try-out en vindt plaats op zondag 9 februari in de City of Wesopa in Weesp. Vanaf 14.30 uur staat er koffie en thee klaar. De voorstelling begint om 15.00 uur. De entreeprijs is 17,50 euro, inclusief een drankje in de pauze. Voor meer info en reserveren, kijk op https://wesopa.nl/city/agenda/.
Tot twee weken vóór de voorstelling kunnen bezoekers hun eigen troostmuziek per mail doorgeven aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over Hella van der Wijst en Lars Zebregs
Tv-presentator en schrijfster Hella van der Wijst zoomt in op de kracht van troost bij verlies van een dierbare of het verlies van gezondheid, van werk of van die ene allerliefste door echtscheiding. Dat deed zij ook in haar boek ‘TROOST als je iemand mist’, gebaseerd op vele gesprekken bij het graf van een geliefde voor het tv-programma ‘Ik Mis Je’. En in de honderden levensgesprekken die zij voerde in programma’s als ‘De Wandeling’, ‘Het Gevoel van de Vierdaagse’, ‘Geloof en een Hoop Liefde’ en in ‘Plusmagazine’.
Lars Zebregs is zanger en pianist. Elk nummer – van Guus Meeuwis tot Ed Sheeran of Leonard Cohen – speelt hij met passie en brengt hij op geheel eigen wijze ten gehore.

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief